PROMJENE KOD "STUDENATA"

Crnogorski stručnjak preuzeo Bosnu, ima samo jedan cilj

Kako je iz Bosne saopćeno, dosadašnji trener Aleksandar Damjanović će ostati uposlenik kluba, a obnašat će funkciju sportskog direktora

Kašćelan: Preuzeo "Studente". KK Bosna

E. Ć.

5.6.2024

Crnogorski stručnjak Zoran Kašćelan postao je novi trener košarkaša Bosne Meridianbet.

Kašćelan će preuzeti "Studente" nakon dobre epizode u banjalučkom Borcu koji je uspio uvesti u Drugu ABA ligu. Zanimljivo, to je uspio ulaskom u finale Prvenstva BiH upravo preko Bosne.

On je trenersku karijeru započeo u ŽKK Lovćen, potom je s klupe predvodio žensku reprezentaciju Crne Gore, a nakon toga i KK Lovćen, Podgoricu, Spars te od 2022. godine banjalučki Borac. Kao košarkaš, bio je prvotimac Lovćena, Leotara, bugarskog Yambola, užičke Slobode te sarajevskih Sparsa.

- Sretan sam zbog dolaska u Bosnu i vjerujem da zajedno možemo postići velike rezultate. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i radujem se radu sa veoma talentovanim mladim igračima ovog kluba. Naš cilj je donijeti Bosni titule te se vratiti u vrh regionalne košarke - rekao je Kašćelan.

Kako je iz Bosne saopćeno, dosadašnji trener Aleksandar Damjanović će ostati uposlenik kluba, a obnašat će funkciju sportskog direktora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.