ZVIJEZDA LEJKERSA

Lebron nakon ispadanja od Denvera zabrinuo svoje fanove: Je li najavio kraj karijere

Džejms je već 20 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Četiri puta je bio prvak i MVP, a od ove sezone je najbolji strijelac u historiji

Lebron Džejms. Twitter

E. Ć.

23.5.2023

Denver Nagetsi "su počistili" Los Anđeles Lejkerse u finalu Zapadne konferencije sa 4:0.

U posljednjem meču serije Denver je slavio sa 113:111. Iako je Lebron Džejms (LeBron James) dao sve od sebe, ubacio 40 poena, uhvatio deset skokova i upisao devet asistencija, to nije bilo dovoljno.

Šut za produžetak

Džejms je uzeo loptu i šutirao za produžetak, a njegov šut blokirao je Aron Gordon (Aaron) i Lejkersi su takmičenje okončali u finalu konferencije.

Nakon meča, Džejms se obratio medijima i zabrinuo svoje fanove, nagovijestivši da bi se mogao oprostiti.

- Volim igrati, takmičiti se, biti uz momke koje imam te sezone, najvažnije mi je da sam dostupan, prisutan na terenu i u svlačionici. 

Je li kraj

Bila je ovo vrlo izazovna sezona za mene i za klub. Ali ne znam, ne mogu reći da je sezona bila uspješna, jer u ovoj fazi karijere ne igram ni za šta nego za naslov prvaka.

Ne loži me igranje finala konferencije, učinio sam već to mnogo puta, nije zabavno ne uspjeti ući u finale. Vidjet ćemo šta će biti, ne znam. Moram o mnogo čemu razmisliti, da budem iskren, vidjeti kako ću dalje s košarkom - rekao je Džejms.

Inače, Džejms je već 20 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Odigrao je šest finala i osvojio četiri titule prvaka. Četiri puta je bio i MVP, a ove sezone je prestigao Karima Abdula Džabara (Abdul Jabbar) i postao najbolji strijelac u historiji NBA lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.