FRANCUSKA

Bubakar se izvinio Haliloviću: Nisam pokazao dobar primjer mladim

Metropolitans za koji nastupa Halilović je na kraju izgubio rezultatom 80:67, a "Zmaj" je postigao 13 poena za 16 minuta provedenih na parketu

Halilović neće biti na raspolaganju selektoru Bosniću za posljednja dva kvalifikaciona duela. Arhiva

Piše: G. Šumar

1.2.2021

Utakmicu 7. kola francuskog košarkaškog prvenstva između "Roannea" i "Boulogne-Levallois Metropolitansa" obilježio je incident u kojem je Bubakar (Boubacar Toure) u duelu bez lopte šakom udario kapitena naše reprezentacije Miralema Halilovića, te mu tom prilikom slomio vilicu. 

Kako prenosi "L’Equipe", Haliloviću je nakon pregleda ustanovljena frakture vilice i van terena će biti najmanje tri mjeseca te je malo vjerovatno da će zaigrati do kraja sezone.

- To znači i da selektor Vedran Bosnić neće moći računati na njega narednog mjeseca, u posljednja dva susreta kvalifikacija za EP protiv Grčke i Bugarske, saopćeno je iz KSBiH.

Metropolitans za koji nastupa Halilović je na kraju izgubio rezultatom 80:67, a "Zmaj" je postigao 13 poena za 16 minuta provedenih na parketu. Nakon incidenta Bubakar se izvinio na Twitteru, istakavši kako nije pokazao dobar primjer mladim. Uputio je i izvinjenje Haliloviću...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.