BORILAČKI SPORTOVI

Promotor otkrio jedan detalj iz meča Joshua - Klitschko koji su svi propustili

Avaz.ba

9.5.2017

Britanski bokser Anthony Joshua poslije 11 rundi savladao je Vladimira Klitschka i osvojio titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i IBO, a malo ko je primijetio detalj kojeg mnogi kategoriziraju kao - historijski skandal!

Koliko je borba bila epska govori i činjenica da se i poslije deset dana ne stišava bura oko meča.

- Pričao sam sa Klitschkom i rekao mu da ako me pusti u sljedeću rundu, da ću ga raz*ebati, dok mi je on odgovorio da će me nokautirati. Bio je to samo razgovor u borbi - rekao je Joshua koji je od sedme do 11 runde umarao Ukrajinca.

On sada tvrdi da je znao da su te runde ključne, kao i da je pobjeda blizu.

- Napravio sam korak, bam, bam, bam... Podsvjesno, ne znam kako mi je to došlo, samo sam to izbacio iz sebe i vidio njegovu bradu... - do u detalje je opisao trenutak nokauta novi šampion svijeta.

Poslije borbe koju je gledao cijeli svijet, mnogi su propustili zanimljiv detalj u ringu. Naime, dogodio se incident koji je mogao da preraste u historijski skandal, a u glavim ulogama su se našli Joshua i Vladimirov brat Vitaliy, gradonačelnik Kijeva koji je i sam bokser.

- Sve je počelo još prije borbe. Vitaliy je išao u svlačionicu Joshue, pokušao da ga dekoncentrira. Zatim je u ringu buljio u Britanca, a i Joshua je tada počeo da bulji u njega - rekao je promoter koji je upućen u cijeli slučaj.

A šta se dogodilo poslije borbe? Izgledalo je kao da nema problema...

- Kada je Joshua u ringu, užasan je. Van ringa je sjajan dečko, ali u ringu... Vitaliy i on su se gotovo potukli nakon borbe. Britanac je otišao do Vladimira i zahvalio mu se, a bijesni Vitaliy ga je odgurnuo. Anthony je poludio zbog toga i čudo je kako nije došlo do tuče - dodao je promotor.

Na kraju 11 runde u videu pogledajte skandal: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.