THE BRIDGE

Sting objavio novi album koji će promovisati u Zetri 19. marta

Prema najavi kritičara, radi se o njegovom najboljem djelu 21. vijeka

Sting: Koncert u Sarajevu 19. marta. Agencije

L. K. P.

19.11.2021


Legendardni višestruko nagrađivani svjetski umjetnik, Sting, danas je zvanično objavio svoj novi album „The Bridge“. Album je najavio hit „Rushing Water“, a ukupno sadrži dvanaest novih pjesama, među kojima se nalazi i obrada soul klasika „Sittin' on the Dock of the Bay“, legendarnog Otisa Readinga.

Novi album jedne od najvećih pop ikona svih vremena, obilježen je čvrstim grooveom, melodičnim vokalnim linijama, te prepoznatljivim stilom Stingovih tekstova. Prema najavi kritičara, radi se o njegovom najboljem djelu 21. vijeka.




"The Bridge" četrnaesti album Stinga. Agencije

Kako navodi poznati magazin "The Telegraph", četrnaesti album Stinga pokazuje kako bi Ed Širan (Sheeran) i Adel (Adele) mogli da zvuče za nekoliko decenija, ukoliko budu imali sreće. Napisan i snimljen u godini globalne pandemije, ova nova kolekcija ga zatiče kako promišlja o ličnom gubitku, razdvajanju, poremećaju, "lockdownu", i vanrednim društvenim i političkim previranjama.


Publika koja bude prisustvovala koncertu u Zetri 19. marta, imat će priliku ekskluzivno poslušati i nekoliko pjesama sa novog albuma, iako se koncert održava u sklopu turneje "My Songs", na kojoj Sting izvodi svoje najveće hitove napisane u toku duge solo karijere, kao i najprepoznatljivije pjesme iz vremena kada je nastupao sa grupom "The Police".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.