ISPOVIJEST

Šeki Turković godine proveo u SAD, zaradio i penziju: Bio je razočaran, pa se vratio u Srbiju

Ko je njihov dinar iskoristio taj je odmah umro

Šeki Turković. Amir Hamzagić / Nova.rs

Nova.rs

31.7.2024

Legendarni pjevač Šeki Turković je htio da stekne američku penziju, te je prije deset godina spakovao kofere i sa svojom suprugom Eminom se preselio u Čikago. U emisiji „Ispovest“ autora i voditelja Nemanje Vasiljevića, poznati pjevač objašnjava zbog čega je otišao u Ameriku, kao i da li je vrijedilo, piše Nova.rs.

- Godinama sam išao u Ameriku, imao sam radnu vizu i kada sam skupio te kredite, 40 kredita, onda sam zašao u godine kada mogu da idem u penziju, stekao sam pravo na to, međutim, ko je njihov dinar iskoristio taj je odmah umro. Razočarao sam se, mala mi je penzija, ali kada je čovjek zdrav svega će biti. Tamo sam vozio kombi sa suprugom, pjevao sam na tezgama subotom i nedjeljom kod naših ljudi, svemu tome je došao kraj i rekao sam sebi "vraćaj se Šeki u Beograd" - priča on.

Pjevač je kazao i kako su ljudi s ovih prostora reagovali kada ga sretnu u SAD.

- Sasvim su normalno reagovali, ja sam skroman čovjek i normalan. Lijepo je kada sretnete svog čovjeka u Čikagu, ali kada dođete kući je najlepše.

S obzirom da je penzija mala, pjevač otkriva da se kaje što je deset godina proveo u Americi.

- Da sam znao da će penzija biti tako mala, ne bih sigurno išao tamo, ali opet kažem – neka smo samo zdravi, zdravlje je najveće bogatstvo.“

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.