PRAZNIK ZA OČI I UŠI

Kralj Čarls zbijao šale o Pokemonima na raskošnom banketu u Bakimgenskoj palači za japanskog cara

Veliki državnički posjet britanskoj kraljevskoj porodici

Kralj Čarls. Instagram

I.B.

prije 7 dana

Kralj Čarls (Charles) i kraljica Kamila (Camilla) dočekali su jučer cara i caricu Japana u Velikoj Britaniji, čime je počela trodnevna državna posjeta.

Dugo očekivano putovanje – koje je odgađano od 2020. zbog pandemije Covida – gotovo se nije ni dogodilo zbog općih izbora sljedeće sedmice u Velikoj Britaniji, zbog kojih su otkazane brojne kraljevske obaveze.

Ali nakon pregovora iza kulisa kako bi se smanjili još neki politički elementi posjete, dobila je zeleno svjetlo - s pompom, raskošom i šalama o likovima Pokemona.

Bekimgenska palata. Instagram

Sinoć je na blistavom državnom banketu s carem Naruhitom i caricom Masako, Kamila po prvi put pokazala kraljev novi porodični rad – naslikan na plastici umjesto na slonovači. Tradicija, koja datira iz 19. stoljeća, obično sadrži portret monarha okružen dijamantima i obješen na svilenu mašnu.

Čarls III (75), odbacio je tradicionalnu slonovaču u korist da njegov portret naslika - u ulju minijaturistkinje Elizabet Mik (Elizabeth Meek) - na sintetičkoj podlozi. Kamila je nosila svoj novi Porodični orden, zajedno s onim koji je dobila od pokojne kraljice Elizabete, na krem ​​vezenoj haljini od krep svile Fijone Kler (Fione Clare).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.