100. MIRNA BOSNA

Autor predstave Boris Lalić za „Avaz“: Sada se može reći kako je i vrijeme pokazalo da se isplati sa mnom raditi

Koristim se ovom prilikom da skrenem pažnju onih koji odlučuju u teatrima da me angažuju opet

Boris Lalić. Facebook

10.1.2024

Na sceni Kamernog teatra 55 nedavno je 100. put odigrana predstava „Mirna Bosna“.

Sjajana predstava, koja je rađena prema tekstu Borisa Lalića, a u režiji Saše Peševskog, prikazuje odmetanje dviju malih bosanskohercegovačkih porodica u smjeru kriminalne organizacije.

Sjajna ekipa

Izmučene siromaštvom i okoštale u uvjerenju da im niko sa strane neće pomoći, one odlučuju iskoristiti svoju društvenu nevidljivost za bavljenje unosnim poslom trgovine narkoticima.

U predstavi igra sjajna ekipa: Feđa Štukan, Gordana Boban, Vanesa Glođo i Davor Golubović.

Pisac Boris Lalić za „Avaz“ ističe da je stota izvedba predstave “Mirna Bosna” protekla, kao i prethodnih 99, u divnom razumijevanju između glumaca i publike.


Detalj iz predstave. Kamerni teatar 55

- Što u konačnici uvijek napravi odličnu pozorišnu atmosferu. Da li zbog jubileja ili iskustva, primijetio sam da su glumci za ovu izvedbu bili posebno nadahnuti, pa je i aplauz na kraju bio, čini mi se, nikad veći. Kao piscu mi je neizmjerno drago vidjeti da mi tekst tako dobro služi svrsi, da je “Mirna Bosna” predstava za naš narod u pravom smislu riječi – govori nam Lalić.

Skrećem pažnju

Također je poručio:

- Koristim se ovom prilikom da skrenem pažnju onih koji odlučuju u teatrima da me angažuju opet, jer sedam godina je prošlo od premijere “Mirne Bosne”, te se sada može reći kako je i vrijeme pokazalo da se isplati sa mnom raditi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.