NIJE TEŠKO

Najplaćeniji jutjuber svijeta otkrio kako je u prošloj godini zaradio nevjerojatna 54 miliona dolara

MrBeast ima skoro 200 miliona pretplatnika na svojim kanalima

N. Aj.

26.10.2022

Jutjuber MrBeast. Instagram

MrBeast, pravog imena Džimi Donaldson (Jimmy) je jutjuber s najvećom zaradom u historiji.

On je otkrio svoju ideju zbog koje je uspio ozbiljno povećati broj pratilaca i prikupiti milione novih fanova.

Naime, on ima skoro 200 miliona pretplatnika na svojim kanalima, a njegov je glavni kanal peti po broju pretplata na platformi za dijeljenje videa. 


Gostujući u podcastu komičara Džoa Rogana (Joe), spomenuo je svoje sinkronizirane kanale koji, kao što im i ime sugerira, prikazuju njegove videozapise prevedene na druge jezike.

- Mi sve svoje videe prevodimo i na druge jezike. Objavimo iste videozapise kao na glavnom kanalu, ali platimo glumce da ih snime na druge jezike. Prevedemo i tekst na videu, sve - objasnio je jutjuber.

MrBeast je dodao da je njegov MrBeast en Español bio jedan od najbrže rastućih kanala prošle godine. To se može i potvrditi s obzirom na to da je španska verzija njegovog kanala imala 300 hiljada gledalaca, da bi kroz godinu skočila na 22 miliona.


- Manje od 10 posto ljudi na svijetu govori engleski, tako da 90 posto svijeta čak ne može ni uživati u našem sadržaju - naveo je jutjuber.

Čini se da je Rogan bio oduševljen idejom, pa je rekao MrBeastu: "To je skroz pametno. Kakva sjajna ideja, čovječe."

A njegova sjajna ideja nije mu se isplatila samo u smislu pretplatnika i pregleda. Ranije je ove godine Forbes otkrio da je MrBeast trenutno najbogatiji i najbolji influencer na cijelom svijetu, s obzirom na to da je samo u prošloj godini zaradio nevjerojatna 54 miliona dolara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.