ŽIVOTNA PRIČA

Ona je odgovorna za uspjeh Crne pantere: Naomi otkrila kako je nastao njen legendarni hod

Avaz.ba

10.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Britanski supermodel Naomi Kembel (Naomi Campbell) otkrila je kako je njena majka Valeri Moris (Valerie Morris) odgovorna za njen prepoznatljiv hod po pisti.

Valeri je bila plesačica, a Naomi je u njoj vidjela svoj uzor. U YouTube videu, pod naslovom „Moj odnos sa mojom majkom“, Naomi govori o tome šta znači rasti kao supermodel. 

Vrlo sam ponosna na svoju majku. Moje biće, činjenica da sada sjedim ovdje je zahvaljujući mojoj mami - rekla je Crna pantera, a njena majka se nadovezala: 

- Bila je veoma odlučno dijete. I oduvijek je željela da se oblači sama. Pažljivo je birala boje, bila je veoma izbirljiva kada je riječ o garderobi. Ako joj se nešto nije svidjelo, jednostavno bi rekla “ne” - kazala je njena majka.

Važan trenutak je priča o modelu i kako se pojavio njen prepoznatljiv i impozantan hod. Na početku karijere Naomi je pokušala oponašati svog idola Iman, a mama je savjetovala: „Moraš pronaći svoj stil, svoj zaštitni znak, svoj stil! Samo pleši.” 

- Tražili smo prave pokrete duže vrijeme dok nije razvila svoj stil - kaže Valeri.

- Talent i uspjeh modela na modnoj pisti je direktno povezan s hodom, ali morate da pronađete nešto što će vas razlikovati - kazala je ona.

Zanimljivo je da njen hod nije bio “monoton”, već se mijenjao od revije do revije. 

- Moja majka me naučila kako da hodam. Poenta je bila u tome što ja nisam znala kako da to uradim. Naučila me kako da slušam ritam muzike i kako uopće da hodam bez muzike, kao i da interpretiram odjeću koju nosim. Bila je to potraga za neophodnim karakterom u meni i on se promijenio od dizajnera do dizajnera, zavisio je od odjeće u kojoj sam bila - priča slavna Britanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.