VELIKI USPJEH

Glumica Lidija Kordić s filmom „Diva Futura“ takmiči se na festivalu u Veneciji: Nadam se da s Italijom nisam završila

Još nisam svjesna da idem

Kordić: Igra jednu od glavnih uloga. Instagram

25.7.2024

Mlada glumica Lidija Kordić nastavlja niz međunarodnih uspjeha sa sarajevskom ZONA Talent agencijom.

Nakon projekta „Ataturk“ koji je uživao veliki značaj u Turskoj, bilježi novi uspjeh, ovaj put u Italiji, ali i globalno.

Naime, Lidija igra jednu od glavnih uloga u italijanskom filmu „Diva Futura“, čija rediteljica je Đulija Luize Stigervolt (Giulia Louise Steigerwalt), a projekt je upravo postao dio zvanične takmičarske selekcije na Venecijanskom Internacionalnom Filmskom Festivalu.

Nemoguće i daleko

- Još nisam svjesna da idem, sve mi se to čini kao nešto nemoguće i daleko, ljudi mi čestitaju a meni sve smiješno. Uopšte mi ne ulazi u glavu, ali mislim da će adrenalin da se pojavi na velika vrata kad krenem da se pakujem – istakla je Kordić za „Avaz“.

Lidija Kordić. Instagram

Priznala je da je sretna i da nema nikakva očekivanja.

- Ne želim time da se bavim, samo želim da ne zapnem na tepihu, sjednem i pogledam film i da budem zadovoljna njime generalno kao i svojim doprinosom. Nakon Venecije ne znam šta će biti, ali se nadam da sa Italijom nisam završila. Čekam nove prilike koje će, nadam se, doći do ZONE pa i do nas glumica, mojih kolegica i mene, mislim da je vrijeme da se raspisuju ženske uloge, dodala je mlada glumica.

Pietro Kastelito (Castellitto), Denise Kapeza (Capezza), Barbara Ronči (Ronchi) i Tesa Litvan su zvučna imena s kojima je Lidija igrala u filmu.

Rođena Kotoranka

Rođena Kotoranka završila je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

- Za mene je Sarajevo nešto što je nekako oduvijek bio znak pored puta. Što vrijeme dalje odmiče, to sam sigurnija da sam baš ovdje trebala biti. Drugi, ali ipak najvažniji izbor za mene i grad u kojem se osjećam kao kod kuće. Što se tiče toga kako na to danas gledam, sretna sam i ništa ne bih mijenjala, osim što bih dovukla svoju porodicu kod sebe – priznala je svojevremeno za naš list.

Ovogodišnje bijenale će se održati od 28. augusta do 7. septembra, a na prestižni filmski festival i svjetsku premijeru filma, Lidija će putovati s agenticom Anilom Gajević, direktoricom ZONE.

Avantura sama po sebi

Lidijin prvi film imao je premijeru na Filmskom festivalu u Kanu.

- To iskustvo mi je, definitivno, ostalo kao najzanimljivije, često sam pričala o tome. Sam put do Kana je bio avantura sama po sebi. Osjećaj je bio vrlo čudan, jer je meni glava u oblacima stalno, pa mi sad izgleda kao da se to nije ni desilo. Bio je to vrlo bitan momenat u mom životu i nadam se da će se nekad ponoviti – priznala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.