NAUKA

Čokolada poboljšava funkciju mozga

Istraživanje sprovedeno u Australiji

Fena

24.2.2016

Istraživanje sprovedeno u Australiji sugerira kako je češća konzumacija čokolade povezana s poboljšanjem funkcije mozga.

Osobe koje češće konzumiraju čokoladu postižu bolje rezultate na testovima vizualnog i prostornog pamćenja, sposobnosti organizacije te apstraktnog razmišljanja, pokazalo je istraživanje naučnika s University of South Australia koji su se koristili podacima prikupljenima od 968 ispitanika.

Prema riječima istraživača, ovakve nalaze je moguće pripisati pozitivnom djelovanju antioksidansa flavonoida prisutnih u čokoladi.

Stručni časopis Appetite piše kako su flavonoidi već povezani s pozitivnim utjecajem na zdravlje srca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.