GAMING

Hellboy dolazi u Injustice 2, pogledajte kakav nam gameplay donosi

Piše: S.Me.

30.10.2017

NetherRealm predstavio je sljedećeg gostujućeg lika u Injustice 2. Mnogi fanovi ovoga lika će biti oduševljeni da se okušaju u borbi sa njim u ovoj veoma popularnoj igri. 

Podsjetimo vas kako je nastao ovaj junak i lik. 

Hellboy je nastao kao posljedica nacističkog okultnog eksperimenta.

Njega kao bebu pronalazi američka vojska i daje ga profesoru Broomu. Šesdeset godina kasnije on se bori protiv mračnih sila koje pokušavaju da od Zemlje stvore pakao...

Hellboy je junak strip autora Mikea Mignole i to je prilično različito ostvarenje u odnosu na standardnu produkciju. Srećom tako „pomjerena“ priča došla je u ruke Giljermo (Guillerma) Del Toroa, režisera koji je pokazao zavidnu umješnost i vještinu. Tako je poslije godina čekanja na nekoj prašnjavoj polici, Hellboy izronio na svjetlost dana. Del Toro se potrudio da originalne ideje i atmosferu uspješno prebaci na platno, izgubivši zanemarivo malo u transferu.

Originalno, strip ostvarenje nikada nije dostiglo masovnu popularnost, već je služilo kao perfektno štivo za manji dio publike sa posebnim ukusom. Tek kasnije kroz filmsko platno ovaj vatreni lik se izdigao i postao omiljeni junak publike a kasnije i video igara koje su nastavile taj trend.


Hellboy će biti dostupan od 14. novembra za igrače koji imaju Early Access, a kasnije će i ostali igrači dobiti pristup.

U nastavku pogledajte video i neke sažetka sa ovim vatrenim likom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.