POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Ovo su tri najposjećenija grada na svijetu: Niko im ne može odoljeti

Futuristička metropola u kojoj su skijaške stanice u srcu pustinje i zgrade koje se uzdižu preko 800 metara visine postale realnost

Sjaj i raskoš Dubaija. Bulgari

Z. K.

10.7.2024

Kako Olimpijske igre počinju uskoro, mogli biste da pomislite da će Pariz biti najposjećeniji grad. Međutim, ne biste bili u pravu. Ili možda Njujork i njegov kultni Bruklinski most, zeleni urbani parkovi i beskrajni skupovi blistavih nebodera, ili čak Kankun, sa svojim svjetski poznatim gostoprimstvom, luksuznim boravcima i najsjajnijim plavim vodama.

Za neke može biti iznenađenje da, iako se nalaze u proširenom top 10, nisu ni blizu pobjede, kao što je potvrdio Euromonitor International, koji je nedavno pregledao brojke međunarodnih dolazaka na različite destinacije širom svijeta. Ovo su tri najposjećenija grada na svijetu.

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Futuristička metropola u kojoj su skijaške stanice u srcu pustinje i zgrade koje se uzdižu preko 800 metara visine postale realnost, Dubai je treći najposjećeniji grad na svijetu, koji je prošle godine ugostio 16,8 miliona gostiju.

Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući odmaralište u obliku mjeseca koje će uskoro biti otvoreno, i velikim planovima za povećanje dužine javnih plaža za 400 posto, ovaj bliskoistočni dragulj će privući sve veći broj posjetilaca u narednim godinama.

Osim opuštanja u all-inclusive hotelima, šetnje živahnom marinom Dubaija i doživljaja noćnog života, turisti također hrlu u Dubai radi kupovine i razonode, a mnogi od njih posjećuju Dubai Mall, vodeću atrakciju u gradu.

London, Velika Britanija

London, koji je kako je objavio Oxford Economics, proglašen za najinteligentnij grad na planeti, prema istraživanju Euromonitor International drugi je najposjećeniji grad na svijetu.

Njegovo mnoštvo viktorijanskih znamenitosti, uključujući arhitektonske ikone poput Big Bena i Tower Bridža, čini se da je u posljednje vrijeme na listi svih ljubitelja putovanja, toliko da ih je 18,8 miliona ovdje sletjelo 2023. godine.

London u posljednje vrijeme na listi svih ljubitelja putovanja. getyourguide.com

Iako vrijeme može biti prilično loše, London ispunjava sve okvire za nezaboravno putovanje. Sa svojom bogatom historijom i kosmopolitskim osjećajem, zaljubit ćete se u ovaj grad bilo da je sunce ili kiša.

Istanbul, Turska

Smješten između istočne Evrope i zapadne Azije, Istanbul je vodeća turistička destinacija na svijetu, budući da privlači 20,2 miliona gostiju, prema posljednjim podacima, što ga čini najposjećenijim gradom na svijetu.

Istanbul se prostire na dva kontinenta. Anadolija

To je značajan rast od 26 posto u odnosu na prethodnu godinu, prenosi TravelOffPaath. Istanbul je poznat po svom bogatom bizantijskom i osmanskom naslijeđu, veličanstvenim carskim džamijama i jedinstvenoj lokaciji na dva kontinenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.