KORISNI SAVJETI

Održite plahte svježim cijelu sedmicu: Primijenite jednostavan trik

U nekim zemljama se smatra najboljom praksom kada se ne namjesti krevet, već ga se svakodnevno provjetrava

Ne namještati krevet. Everydaycheapskate

Dž. R.

20.8.2024

Ako želite zadržati svježinu posteljine cijelu sedmicu, onda trebate primjeniti ovu jednostavnu metodu.

Izgube miris

Na Redditu je jedna žena potražila savjet o tome kako održati svježinu posteljine te je dodala da uprkos svim njenim naporima, plahte još ne odišu svježinom na kraju sedmice.

- Volim leći u krevet onog trena kada stavim svježu, čistu posteljinu. Perem ih i mijenjam svake sedmice, ali posljednjih nekoliko dana u sedmici nisu više svježe ni čiste. Šta mogu učiniti? Mnogi mi govore da ih operem, ali nemam vremena niti volje prati posteljinu više puta sedmično. Zanima me postoje li savjeti da budu čiste duže, a da ih ne perem - pitala je korisnica.

Korisnici Reddita su preporučili da se poplun ili prekrivač ostavi na zraku cijeli dan, kako bi sačuvali svoju svježinu.

Redovno usisavanje

U nekim zemljama se smatra najboljom praksom kada se ne namjesti krevet, već ga se svakodnevno provjetrava. Ostavite prekrivač na zraku cijeli dan.

Neki su predložili redovno usisavanje kreveta, kako bi se uklonile dlake i mrtve ćelije kože, pa čak i prskanje umirujućeg eteričnog ulja poput lavande na posteljinu za osvježavajući i umirujući miris, piše Express.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.