KALESIJA

Od kulture i zabave do turnira

Manifestacija počinje u subotu, 28. decembra

Sa prošlogodišnjeg turnira. F. Sinanović

Piše: F. S.

24.12.2019

Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija,  u saradnji s Bošnjačkom zajednicom kulture „Preporod“, i ove godine organizira manifestaciju "Dani dijaspore 2019", tokom koje će biti organizirano nekoliko kulturnih, zabavnih i sportskih događaja.

Manifestacija počinje u subotu, 28. decembra, kulturno-zabavnim programom “Ususret dijaspori”. Nastupaju članovi GKUD “Halisije” s gostima, uz muzičku pratnju Nihada Mešića.

Planirana je i književna večer, koje će se 30. decembra u 16.30 sati održati u Gradskoj biblioteci. Publici će se predstaviti književnici Mehmed Đedović, Azir Šabić, Fajko Kadrić, Fahrudin Sinanović, Suad Bešlić, Hasan Paloš, Muhamed Omerović, Edima Efendić-Džinić…

Istog dana u sali Mješovite srednje škole počinje malonogometni turnir za dječake, na kojem će učestvovati ekipe Bosne, Sloge i Bijelevca. Nakon turnira, odigrat će se revijalna utakmica Bh. zvijezde – Kalesija.

Za Bh. zvijezde nastupit će reprezentativci i premijerligaški igrači. Dolazak su već najavili braća Eldar i Muharem Ćivić, Merso Ahmetović, Jasmin Mešanović, Ševkija Resić, Semir Musić, Amar Hodžić... Protiv njih će nastupiti tri ekipe iz Kalesije sastavljene od dijaspore, novinara i biznismena. Posljednji sadržaj predviđen je za 31. decembar, kad je u galeriji BKC-a predviđena izložba slika likovnih umjetnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.