KISELJAK

Zbog nenajavljenih nestanaka struje privrednici trpe gubitke

Kupce ne zanima to što nema struje u Kiseljaku, a zbog kašnjenja mogu dobiti kaznene penale, kaže Antić

Fabrika namještaja „Morea“: Radnici često moraju prekinuti posao

K. TOPALOVIĆ

6.11.2018

Ivan Antić iz Kiseljaka, vlasnik kompanije za proizvodnju namještaja „Morea“, ogorčen je zbog čestih i nenajavljenih nestanaka električne energije, zbog kojih trpi velike gubitke.

Uskladiti rad

- Iskreno, nije problem kada se radi o najavljenom prekidu jer uskladimo rad tvornice s prekidima. Problem su nenajavljeni prekidi gdje tvornica puna radnika stopira rad na sat vremena. Ja imam narudžbe za izvoz i kupce ne zanima to što nema struje u Kiseljaku, a zbog kašnjenja mogu dobiti kaznene penale – objašnjava Antić.

Kako kaže, štete koje trpi njegova kompanija dostižu i četverocifrene iznose u ovakvim situacijama.

Dodaje da nema ovaj problem samo on već i drugi privrednici, posebno oni u mjestu Draževići, u kojem se nalazi i njegova fabrika.

I drugi privrednici ovog kraja požalili su nam se na slične probleme te se složili sa Antićem da problemi nastaju kada su u pitanju nenajavljeni prekidi u snabdijevanju električnom energijom, kao i da su u ovim slučajevima neminovne finansijske štete.

Poslali upit

U vezi sa ovim problemom kontaktirali smo i Javno preduzeće (JP) „Elektroprivredu HZHB“, koja je zadužena za snabdijevanje električnom energijom u Kiseljaku. U podružnici Kiseljak nisu nam mogli dati nikakve informacije te su nas uputili na centralu u Mostaru. Na upit koji smo poslali prije sedam dana Službi za odnose s javnošću, uprkos obećanju da ćemo dobiti odgovor čim prije, iz JP „Elektrorpivreda HZHB“ nisu se oglasili.




Antić: Kompanija gubi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.