SARAJEVO

Džino nakon odluke OV Stari Grad: SBB podržava sve ono što ide u korist građana

Ekonomska kriza je evidentna i željeli smo roditeljima olakšati bar na ovaj način

Nermin Džino, Anes Kurtanović. Avaz

Piše: E. Ma.

2.9.2022

Općinsko vijeće Stari Grad dalo je ovlaštenje načelniku Ibrahimu Hadžibajriću da raspiše javni poziv za dodjelu/refundaciju novčanih sredstava iz budžeta općine za roditelje učenika od 1. do 4. razreda za nabavku udžbenika.

Rok za raspisivanje Javnog poziva je tri dana od usvajanja.

Hitna sjednica Općinskog vijeća održana je danas nakon što je Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS odbilo zahtjev Općine da resorno ministarstvo, shodno Zakonu o javnim nabavkama BiH, nabavi i dodatni broj udžbenika za djecu od 1. do 4. razreda, bez pokretanja i provođenja novog postupka javnih nabavki. Podsjetimo, resorno ministarstvo osiguralo je udžbenike samo za učenike od 5. do 9. razreda.

Na sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, vijećnici SBB-a Nermin Džino i Anes Kurtanović snažno su podržali ovu odluku kako bi općina pomogla i roditeljima i učenicima za koje nije Ministarstvo osiguralo udžbenike.

- Klub SBB-a i prošle godine borio se za naše učenike da dobiju besplatne udžbenike i radne sveske. Podržavamo sve ono što je ide u korist građana. U Starom Gradu svake godine imamo manji broj djece koja se upisuju u škole, porodice nam se sele u inozemstvo zbog teške situacije. Ekonomska kriza je evidentna i željeli smo roditeljima olakšati bar na ovaj način - kazao je Džino za portal "Avaza".







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.