STARI GRAD

Ulica Višegradska kapija nije sanirana 200 godina

Obraćali smo se i Mjesnoj zajednici Mošćanica, ali nas i oni ignoriraju, kazao je Tahirović

Zimi se ne može proći automobilom

Piše: D. BAŠIĆ

24.12.2018

Iako stanovnici Starog Grada godinama mole nadležne da obnove ulicu Višegradska kapija od broja 45 do 51, još niko nije izašao na teren kako bi sanirao makadamski put, koji vapi za obnovom.

Pronaći rješenje

Stanovnici zimi zbog snježnih padavina te hladnijeg vremena ne mogu prići kućama, a kako kažu, strahuju da im ni Hitna pomoć, u slučaju potrebe, neće moći prići.

Muradif Tahirović, jedan od mještana, kazao nam je kako godinama, zajedno s komšijama, pokušava pronaći rješenje, ali neuspješno.

- Ovo je jedina ulica u Starom Gradu koja nikad nije asfaltirana. Imamo informaciju i da više od 200 godina nije rekonstruirana. Stalno šaljemo zahtjeve, ali na naše upite nikad niko nije odgovoreno. Obraćali smo se i Mjesnoj zajednici Mošćanica, ali nas i oni ignoriraju - kazao je Tahirović.

Građani navode da je glavni razlog zbog kojeg je baš ova starogradska ulica zaboravljena, mali broj ljudi koji živi na ovom području.  

Pet domaćinstava

- Nema ovdje mnogo kuća, pet domaćinstava. Ali, to nije razlog da budemo zaboravljeni. Nedavno sam mogao doživjeti nesreću s automobilom. Drvo je, srećom, spriječilo da sletim sa puta - kazao je Tahirović.

Zahtjev nije uzet u razmatranje

Iz Općine Stari Grad kazali su nam kako saniranje ove ulice nije planirano budžetom za 2018. godinu te da se radi o poprilično neuvjetnom terenu. Kazali su kako bi prije nego što asfaltiraju cestu, morali ispitati stabilnost terena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.