ALFA TV

Alfa INFO / Situacija širom Bosne i Hercegovine je kritična nakon obilnih padavina koje su prouzrokovale brojne poplave

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnoj hitnoj sjednici donijela je odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području FBiH

Alfa INFO. Alfa TV

Alfa TV

prije 16 sati 3 minute

- Situacija širom Bosne i Hercegovine je kritična nakon obilnih padavina koje su prouzrokovale brojne poplave. Najteže su pogođena mjesta na sjeveru Hercegovačko-neretvanskog kantona - Konjic i Jablanica. Iz MUP-a HNK su kazali da ima nekoliko žrtava, mada još uvijek niko ne može reći sa sigurnošću o kojem se broju tačno radi. Iz Kantonalne bolnice Dr Safet Mujić kažu da su ekipe uspjele evakuirati žensku osobu u osmom mjesecu trudnoće koja je potom dovezena u ovu bolnicu. Trudnica je podvrgnuta operativnom zahvatu i za sada je stabilna, ali je, nažalost, izgubila bebu. Veliki broj ekipa Hitne medicinske pomoći iz Mostara je upućen prema Jablanici. Na terenu su brojne ekipe civilne zaštite koje pokušavaju doći do unesrećenih.

- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnoj hitnoj sjednici donijela je odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području FBiH radi katastrofalnih poplava i klizišta u kojima je u sjevernoj Hercegovine i centralnoj Bosni život izgubilo najmanje 15 osoba.

- Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine još uvijek nije donijela odluku o tome da li će u općinama pogođenim poplavama biti odgođeno glasanje na lokalnim izborima, koji su u Bosni i Hercegovini zakazani za nedjelju, 6. oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.